The Storytelling Corner

FITS…Sibiu…

Am aterizat pe pamant sibian duminica, 30 mai, 22:30. Dupa un scurt si amuzant drum cu taxiul am ajuns la hotelul ce ma va gazdui in aceasta saptamana, aici intr-unul din orasele mele de suflet.  Am nimerit cum nu se poate mai bine…in saptamana Festivalului International de Teatru Sibiu, editia 2011.

Desi FITS 2011 a inceput pe 28 mai, pentru mine inceputul a insemnat cele 20 de minutede concert pe care le-am prins, concert Zdob si Zdub, concert ce a zguduit Piata Mare pe data de 30 mai. Baietii au incendiat scena, ca de obicei, pe acordurile lor etno rock inconfundabile.

Baietii si-au cantat melodiile care i-au facut celebrii si le-au adus miile de fani de peste tot. Publicul a cantat cu ei si le-a aratat dragostea de care fiecare artist are nevoie pentru a evolua si a da 110% pe scena.

Recunoscatori pentru ce au facut fanii lor romanii membrii formatiei au multumit pentru cele 12 puncte primite la Eurovision din partea romanilor si ne-au adus aminte ca suntem toti la fel, simpli oameni cu tristeti si bucurii.

In aplauzele multumii au iesit pe scena si pentru un bis asa cum orice trupa care se respecta trebuie sa faca. Au inchis seara in forma maxima, ca si cum de abia atunci ar fi inceput concertul.

…………………….continuare………………

Te astepti aici sa se termine specatacolul “de strada” si toata lumea sa plece pe la casele lor asa tarziu in noapte cum era. Dar surprinza : trupa de teatru ce m-a incantat in Bucuresti in urma cu cativa ani a facut-o si acum in Sibiu. MALABAR din Franta : acrobati, actori, muzicieni, dansatori…totul la superlativ.

Piesa “Insecta” a adus in strada muzica, dans, acrobatii si multa imaginatie, mai bine de o ora. Componentii trupei de teatru au incins atmosfera prin acrobatiile spectaculoase, muzica extraordinara si imbinarea acestora cu un joc de lumini halucinant si costumatie pe masura.

Cu un joc de scena greu de egalat cei de la Malabar mi-au adus aminte de ce m-am indragostit de ei in urma cu ceva ani. Daruirea, creativitatea si pasiunea pe care au daruit-o celor prezenti la eveniment s-a vazut in interpretarea fiecaruia.

Seara s-a incheiat magistral cu un minunat foc de artificii ce a luminat celor Sibiului.

 

 

Ne “vedem” maine cu noi povesti!

The Storyteller

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: