The Storytelling Corner

Almodovar…dincolo de cuvinte…

Cand te gandesti la Almodovar iti vin in minte imagini socante, scene care iti taie respiratia si personaje de o complexitate fabuloasa. “La piel que habito” are toate ingredintele necesare pentru a soca si a transforma experienta cinematografica intr-una desavarsita.

Un Banderas obsedant, scene care frizeaza nebunia, dragostea oarba si devoratoare a unui om ce a pierdut totul. Fara doar si poate mi-aduce aminte de un Pygmalion modern, inzestrat cu un talent desavarsit, dar consumat de dragoastea oarba pentru propria creatie.

Un subiect tabu pe care doar Almodovar l-ar putea transpune atat de digerabil. Un horror ancorat in realitatea urbana a unui chirug, Antonio Banderas, “fara tipete si sperieturi” cum declara chiar regizorul. Poate este filmul care reia cu usurinta toate temele ce s-au regasit in filmografia regizorului : de la dragostea materna pana la identitatea sexuala, razbunarea si obsesiile.

Almodovar a mai castigat un fan. Ma declar profund fascinata de lumea in care regizorul creaza, usurinta cu care transpune in imagine cele mai intunecate colturi ale fiecarui. Cand creezi pentru a te bucura pe tine si nu doar pe altii obtii opere precum “La piel que habito”.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Almodovar…dincolo de cuvinte…

  1. Filmul merita sa fie vazut. Regizorul merita o plecaciune….sau mai multe 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: